четвер

10 порад для підняття настрою

 

Від нашого настрою залежить наш світогляд, наше бажання працювати і, звичайно ж, наше здоров’я. Так от, існує кілька способів збереження відмінного настрою.

1. Музика
Слухайте ту музику, яка вам подобається, від якої настрій піднімається. Якщо ж від програної музики з’являються сумні спогади, то варто змінити список мелодій на позитивні.


2. Ведення щоденника
Можна порівняти свою голову з коробкою навантаженою думками. Якщо ви в стані пригнічення, то в коробці знаходяться переважно «важкі» думки, які перебувають постійно з вами. Якщо спробувати виплеснути їх на аркуш паперу, то виходить деяке «розвантаження» коробки (голови) і вам стає значно легше. Записуючи думки на папір, часто проблеми вирішуються простіше, ніж в голові.


3. Радійте за інших
Коли ви радієте чужим перемогам і успіхам, ви тим самим мотивуєте себе на дії та особистий успіх. Якщо ж ви зможете ще й відучитися від заздрості, то це тільки посприяє вашому зростанню як особистості.

4. Посміхайтеся
Знаходьте радість у дрібницях. Переконайтеся, що кожного дня у вас є привід і трохи часу для того, щоб посміятися. Робіть це в компанії друзів або рідних, бо відомо, що сміх заразливий, та й позитивна атмосфера в колі близьких людей протримається довше.


5. Прощайте себе та інших
Всі роблять помилки, в яких потім звинувачують себе або ж інших. Потрібно усвідомити, що минуле не можна виправити, тому потрібно просто відганяти подалі негативні думки.

6. Полюбіть життя
Переконайтеся, що ви щодня займаєтеся улюбленою справою, і вам це подобається. Якщо ж у вас не так, то створіть стратегію, яка допоможе вам прийти до цього і дотримуйтесь її.


7. Відволікайтеся
Іноді потрібно давати себе відпочинок від суєти і побуту у повсякденному житті. Дозвольте собі залишитися наодинці з собою, відверніться від швидкого темпу життя. Прогуляйтеся, або просто побудьте на самоті.


8. Просіть про допомогу
Якщо вам потрібна в чому-небудь допомога – не намагайтеся завжди все робити самі. Не бійтеся просити про допомогу. Ви побачите, що є два позитивних моменти: вам стане легше, а люди, яких ви просили допомогти, будуть знати, що ви маєте в них потребу, і будуть раді простягнути руку допомоги.

9. Мрійте
Фантазуйте і мрійте! Адже тільки в цьому випадку народжуються нові плани і мотивація.

10. Більше рухайтеся
Знайдіть для себе улюблений вид активного відпочинку: спортзал, йога, танці, біг, плавання, велосипед. Всім відомий той факт, що фізичне навантаження бадьорить, піднімає життєвий тонус і покращує настрій.

Гарного всім настрою!

Немає коментарів:

Дописати коментар