середу

Літо - веселих канікул пора
Закінчилися уроки, позаду залишилися дзвінки, перерви, а попереду – яскраві, теплі дні. Літні канікули - весела і цікава пора для дітей, час захоплюючих пригод і поїздок.
Учні Міцівецької ЗОШ І-ІІ ступенів цього літа здійснили ряд екскурсій у різні куточки рідної Хмельниччини.
Учні школи залюбки відвідали найстаровинніше місто України з його багатою історією, легендами, культурою та архітектурними пам’ятками – Кам’янець-Подільський. Діти з зацікавленням оглянули велич католицького собору Петра і Павла. Незабутнім спогадом літа 2017 залишиться основна пам’ятка Поділля - Кам'янець - Подільська фортеця. Сплеск позитивних емоцій викликала у школярів «нова перлина»  - музей мініатюр "Замки України". Неймовірною красою рідкісних рослин вразив маленькі серця Ботанічний сад Подільського державного аграрно-технічного університету.
Діти досхочу намилувалися красою природи, відвідавши с. Маліївці.  Крім палацу Орловських, учні прогулялися старовинним парком з двома ставками, зробили безліч фото біля джерела питної води з барельєфом лева та невеликим басейном, оглянули стилізовану під замкову вежу водонапірну башту. Та найяскравішою цікавинкою екскурсії стала 18-метрова скеля з водоспадом і печерним гротом. Краса неймовірна…
Незабутньою залишиться для учнів нашої школи екскурсія в державний історико-культурний заповідник “Меджибіж” (фортеця XIV-XIX ст.). Слухаючи цікаві розповіді екскурсовода, діти з захопленням оглядали замок, котрий колись називали «Білим лебедем» і котрий вважається однією з найцінніших оборонних споруд України. Вразив своєю різноманітністю і музей, розташований на території меджибізької фортеці. У шести залах створено експозицію, яка ілюструє історію Меджибожа від давніх часів до наших днів.
То ж милуймося красою рідного краю!

Немає коментарів:

Дописати коментар